De militaire vliegschool Wevelgem 1924-1940

Ontdek de vergeten heldendaden en dramatische gebeurtenissen die de lucht vulden boven Wevelgem tussen 1924 en 1940.

In deze meeslepende 72 pagina’s tellende monografie onthult auteur Bart Vandamme een andere kijk op de geschiedenis van de militaire vliegschool. Met ontroerende getuigenissen tot onuitgegeven beelden biedt deze publicatie een zeldzame kijk op een cruciale periode in de geschiedenis van onze Belgische Luchtmacht en van de Internationale Luchthaven Kortrijk-Wevelgem.

Het voorwoord door Generaal Gerard Van Caelenberge voegt een extra toets van autoriteit toe aan dit eerbetoon aan de moedige mannen die de lucht trotseerden vanaf 1924 tot de bombardementen van mei 1940. Een prachtige uitgave dat de esstentie van een verloren tijdperk vastlegt.

Auteur Bart Vandamme is met dit werk niet aan zijn proefstuk toe. Hij schreef eerder al de boeken “De snelste mens ter wereld” en “Messerschmitt Me 163 ‘Komet’”. Bart is reeds sedert 2004 voorzitter van FAS en schrijft ook regelmatig bijdragen aan het FAS Info luchtvaartmagazine.

Kostprijs: 15€, te bestellen via: fas-info@hotmail.com of https://fasinfo.be/bestel-magazines/

Verwacht half maart 2024, af te halen aan het FAS luchtvaartmuseum elke 1ste zondag van de maanden mei tot oktober (14u- 17u) of na afspraak.

Of af te halen tijdens Night @ the museum op vrijdag 15/03 van 18u tot 22u.

Geplaatst in Ongecategoriseerd.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.