Piet Van Riet, luchtmachtpiloot en Captain bij Sabena, vertelt zijn verhaal

Gewezen luchtmachtpiloot en gewezen gezagvoerder bij Sabena Piet Van Riet vertelt zijn verhaal. Hij schreef er een boek over en komt dit aan ons voorstellen: Van Gevechtspiloot tot Verkeersvlieger.

Wanneer: woensdag 13 maart 2019 om 19u30
Waar: Clubhuis RZAC, Vliegveld 1c, Wevelgem
Inkom: 5 EUR, met drankje

Een organisatie van

Over het boek:

Dit boek is geschreven nadat gedurende vele jaren mijn vrienden voorstelden van de verhalen die ik hen vertelde in een boek te verzamelen. Het zijn de verhalen die ik als Gevechtspiloot (gedurende 4 jaar) en Verkeersvlieger (gedurende 36 jaar) heb beleeft in het uitoefenen van mijn beroep. Ik heb getracht de rebelse manier van leven zoals ik heel mijn leven heb geleefd, doorheen alle verhalen weer te geven. In dit boek kan u allerhande – waar gebeurde – verhalen uit de Luchtvaart lezen: Technische, Droevige, Humoristische, Ongelooflijke en zelfs Onmogelijke. Van al deze verhalen zijn er weinig gekend in de geschreven zowel als in de beeld media en zelfs bij mij collegae. Een collega die een parallelle loopbaan heeft ‘verwerkt’ als ik, met wie ik meer dan drie uur samen gepraat heb over mijn boek , herhaalde tot drie keer dat het voor hem onmogelijk was te geloven dat onze beide loopbannen zo verschillend waren. Van de +/- 200 foto’s die in het boek worden gepubliceerd zijn de meeste onuitgegeven, vele met de uitzonderlijk geschreven toestemming van de curatele van SABENA Met een F84G Thunderjet van de Belgische Luchtmacht heb ik in Duitsland 7 of 8 dennenbomen onthoofd en veilig teruggekeerd naar mijn basis. Drie verhalen van vluchten met een SABENA toestel hadden mij binnen de 48 uur het einde van mijn loopbaan kunnen betekenen indien de directie van SABENA die was te weten gekomen . Voor de vele meisjes en jongens die ooit piloot wilden worden en het nooit om diverse reden zijn geworden , hoop ik dat het lezen van dit boek hen vele aangename herinneringen zal bezorgen.

Geplaatst in Ongecategoriseerd.

3 reacties

 1. Hello Piet,
  Ik,heb het geluk gehad met jou te vliegen, heel lang geleden
  Jij, als gezagvoerder hebt altijd zorg gedragen voor je bemanningen ook voor ons, het cabine personeel
  Later hebben gezagvoerders je voorbeeld opgevolgd en rekening gehouden met ons

 2. Suetens willy
  Personeelsdienst van sabena
  Informatie over Alaska
  Reis gedaan een van mijn mooiste reizen
  Heb toen uw badge gemaakt
  Wenst u nog vele jaren

 3. Nietegen staande ik voor mijn boek: http://www.pietvanriet.be/n, meer dan 200 commentaren ( allen positief) gekregen heb, blijft een commentaar over mijn boek nog steeds zeer aangenaam.
  Voor allen die mijn boek gekocht hebben, heb ik goed nieuws: Mijn boek in het Engels : from Fighter pilot to Airlline pilot , wordt in de USA uitgegeven door Atmosphere Press. Austin.
  Het zal nog een tijdje duren( een paar maanden) voor aleer het boek op de markt komt .

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.